diverse projecten
Week van de Amateurkunst 2011- 2014
In het voorjaar van 2011 werd de landelijke Week van de Amateurkunst ook voor het eerst georganiseerd in de Zaanstreek. Olivier Rijcken werkte samen met het Zaanscultuurplein om dit te realiseren. Van 14 t/m 21 mei 2011 vonden meer dan 100 acts en activiteiten plaats  en namen ongeveer 1000 lokale amateurkunstenaars deel aan het evenement. Onderdeel van de week was een nauwe samenwerking met uitlopende bijzondere (erfgoed) locaties die de Zaanstreek rijk is.Ook voor de WAK 2012, 2013 en 2014 leverde Olivier organisatorische bijdrage oa met de realisatie van jongerenfestijn 07Feuf en diverse kunstprojecten en exposities.
glouw-len Etalagegalerie De Glouw

Van april 2009 t/m begin 2011 verlevendigde de etalagegalerie De Glouw aan de Gedempte Gracht 113 in Zaandam het centrum-in-transitie. De winkelruimte in het paviljoen werd gedurende twee jaar door verschillende kunstenaars ingericht op uitnodiging van Olivier Rijcken.De gemeente Zaanstad ondersteunde het project.

tn-kik Kunst in Kolderveen

Begin 2009 verbleef Olivier zes weken in de oude melkfabriek als ‘artist in residence’ bij de Stichting Kunst in Kolderveen.

 

t-wereldreis Wereldreis door de Zaanstreek

Olivier was mede-intiatiefnemer en organisator van het jaarlijkse multiculturele festival ‘Wereldreis door de Zaanstreek’. Het festival vond plaats van 2003 t/m 2008 en beoogde de diversiteit van de Zaanstreek te tonen en Zaankanters kennis te laten nemen van hun eigen-aardigheden. Het festival trok elk jaar tussen de 4000 en 6000 bezoekers en heeft in de loop der tijd diverse nationale en internationale artiesten voorbij zien komen.

t-glasinlood Glas-in-lood

In de zomer van 2006 heeft een samenwerking met De Glazen Pauw geleid tot een serie glas-in-lood ramen. De meeste ramen zijn verkocht maar enkele zijn nog te bezichtigen bij De Glazen Pauw, Zaanweg 60 in Wormerveer.Inmiddels heeft het werken met glas ook een vervolg gekregen in de samenwerking met Hessel Dokkum zoals te zien is in de expositie ‘In Mei . . .’

Kunstdiners

Stichting Oeverloos organiseert als onderdeel van de Tengel atelierroute kunstdiners. Hierin komen beeldende kunst, live muziek en heerlijk eten bij elkaar op bijzondere locaties in de Zaanstreek. De derde serie kunstdiners staat gepland voor de eerste twee weekenden van oktober 2009.