rariteiten
actionp Actionpainting tijdens festival MidzomerZaan

Op zaterdag 20 juni 2009 vond op de binnenplaats van de voormalige Verkade koekfabriek aan de Zaan – als onderdeel van de Kunstfabriek – een actionpainting-sessie plaats. Oli4 schilderde vier doeken op instant gecomponeerde muziek van Katherina Ex (drums) en Ditmer Weertman (saxofoon, klarinet) . . . en met verrassend resultaat voor zowel de bezoekers als de desbetreffende artiesten.

Twee filmfragmenten uit de stukken getiteld Iets met bladgoud en Symfonie der machines zijn te zien op you tube.

boomhut-dia-1 Boomhut in de Auvergne

Is het niet iedereen’s wens een boomhut te bouwen?
In de zomer van 2004 heeft Olivier in opdracht van vrienden een boomhut gebouwd in een bos in de Auvergne, Frankrijk. Er is gebruik gemaakt van zoveel mogelijk materiaal uit het bos en uitgaande van het principe dat de desbetreffende bomen zo min mogelijk beschadigd zouden worden.

Het resultaat is een driehoekig platform, van 12 vierkante meter, dat tussen drie bomen hangt op ongeveer 6 meter boven grondniveau. Een lager platform van 2 vierkante meter, schaft toegang tot de hut via een ladder van af de grond en met een touwladder naar het hogere platform.

Het gebruikte principe betreft steunen die aan de bomen zijn vastgemaakt. Op de steunen rusten de dragende balken die met staalkabels tegen de bomen aan vastgetrokken zijn. Hierdoor is groei en beweging van de bomen enigszins mogelijk terwijl toch een rigide dragende structuur is gecreëerd. Pittige hazelaars uit het bos doen dienst als dragende dwarsliggers waarop de planken zijn vast gespijkerd.
Het platform is afgewerkt met een railing van ongeveer 1 meter hoog. In de toekomst is een dak mogelijk.

malawi13 Malawi trip 2003

In 2003 ben ik enkele weken door Malawi gereisd. Naar aanleiding van deze reis is een serie tekeningen ontstaan. Hiervan zijn nog enkele te koop.