exposities

 

 

Consumptiekunst

Vanaf 2 september 2011 vindt de expositie “consumtiepkunst” plaats in Projekt072, Koelmalaan 310 in Alkmaar. De expo wordt decadent geopend tussen 19.30 en 24.00 uur. Daarna is de expo te zien tot 2 oktober. Oli4 neemt deel met werk gemaakt in de drukwerkplaats aan de Gedempte Gracht (de winkelstraat van Zaandam). Linosnedes geïnspireerd door de omringende commercie en de consumptiedrift van het winkelende publiek worden getoond als mede een muurschildering die met een eenvoudig beeld het thema goed samenvat.

 

In De Luiken

Marketing- en communicatiebureau Counter Creatives nodigen eens per kwartaal kunstenaars uit om ‘in de luiken te komen hangen’. Oli4 toont een serie tekeningen van doolhoven. Deze doen vrolijk aan en vibreren uit de luiken. Bezichtiging op afspraak met de Counter Creatives, Nicolaes Maesstraat 2, Unit 2.20 te Zaandam

 

Global Village
Global Village is een tentoonstelling met vernieuwende kunst uit binnen- en buitenland, dat bijdraagt aan begrip over de effecten en mogelijkheden van globalisering bij het publiek. De eend en eendendeuren met waterige en golvende taferelen weergegeven in tiffany glas spelen op humoristische wijze in op het thema zeewaterspiegelstijging.Van 2 t/m 31 januari 2010 was het kunstwerk ‘Moving Doors II’ te zien in de Artotheek en de hal van het gemeentehuis in Heerhugowaard.Van 23 t/m 31 januari 2010 was de ‘Survivant’ in de Grote kerk van Alkmaar te bezichtigen.Oli4 is voornemend ook in 2012 weer deel te nemen aan deze expositie
DSC02233 Glasrijk

Van 30 september t/m 4 oktober 2009 waren de installaties ‘Moving Doors II’ en de ‘Survivant’ te zien op Nederlands grootste glasevenement: Glasrijk Tubbergen (bij Almelo).

dsc01536 Kunsteiland

In het weekend van 5 en 6 september 2009 sierde de installatie ‘Moving Doors II’ de parkeerplaats van woningcorporatie Rochdale op het eiland in de Voorzaan van Zaandam. Kunsteiland is een evenement waar architectuur, kunst, muziek  en ‘gluren bij de buren’ op gepaste wijze worden gecombineerd.

dia-43 Network CZ

Veertig tekeningen van Oli4 werden geëxposeerd in Zdonov, Tsjechië van 23 mei t/m 5 juni 2009. Ze maken onderdeel uit van Network CZ (een project van de Nederlandse Ambassade om Nederlandse hedendaagse kunst in Tsjechië te promoten). Meeting in Zdonov is een initiatief van Stan Coenders. Culturele activiteiten worden ontplooit vanuit een grote gerestaureerde boerderij in het kleine plaatsje Zdonov. De expositie laat kinetische tekeningen van Stan Coenders zien, alsmede grafiek van Kasia Krzykawska en Joachim Römer. Het werk van Oli4 betreft linkshandige tekeningen en tevens een nieuwe serie tekeningen op papier van Papiermolen De Schoolmeester uit Westzaan waarvan een aantal hier getoond. Zie ook Meeting in Zdonov.

dsc01536 Moving Doors II

Op Landgoed Erve Voogsgeerd, vlakbij Tubbergen, was van 16 mei t/m 27 juni 2009 de buitenexpositie In Mei . . . Een samenwerking met Hessel Dokkum heeft geresulteerd in veertien 2CV deuren met tiffany glasvoorstellingen die het landgoed op surrealistische wijze sieren. Kunstenaarscollectief PseudonieM nodigde 24 kunstenaars uit binnen- en buitenland uit bij te dragen met objecten, installaties en ‘in situ’ kunstwerken.

strowis-1 Hotel Strowis

Van 1 december 2008 t/m  1 maart 2009 exposeerde Oli4 in Hotel Strowis aan de Boothstraat 8 in Utrecht.De feestelijk opening werd verzorgd door de familieband Kat, Amber en Iepke.

weefhuis-1 Weefhuis

Een solo-expositie van Oli4 in ’t Weefhuis in Zaandijk vond plaats op 18-19-20 april 2008. Een overzicht van boekenillustraties was beneden te zien terwijl de bovenruimte ingericht was met een aantal 2 CV deuren, studies van simplistische vogels en kinderlijke schilderingen. Kat en Terrie van The Ex verzorgde de muzikale opening.

Haarlemmer Stripdagen 2008
Het thema van de Stripdagen ‘Wheels’ heeft Oli4 geïnspireerd om met deuren van lelijke eenden te gaan werken. Kinderlijke striptekeningen op beplakte ruiten van vijf 2CVdeuren waren te zien tijdens de Stripdagen in Toyzon aan de Koningstraat in Haarlem. Tevens onderdeel van de Stripdagen was de beschilderde schutting gemaakt met kinderen van de Veronica school.
Bibliotheek Zaanstreek

Originele prenten uit het boek Sterke verhalen uit de Zaan waren begin 2008 te zien in de bibliotheken van Krommenie en Zaandam alsmede illustraties van Oli4 van andere recent verschenen kinderboeken.